Acció Climàtica posa a disposició del sector primari 46 milions per implementar plantes de biogàs a les explotacions agràries petites i mitjanes

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural posa a disposició del sector primari 46 milions d’euros per implementar plantes de biogàs a les explotacions agràries petites i mitjanes prioritàriament. L’objectiu és valoritzar les dejeccions ramaderes i els residus orgànics per obtenir biogàs i aprofitar-lo per a la generació de calor, d’electricitat o de biometà, i biofertilitzants.

Aquesta és és la primera convocatòria en el marc de l’Estratègia catalana del biogàs de Catalunya 2024-2030, que preveu arribar als 80 milions d’euros durant els pròxims 5 anys. El Govern estima que amb les següents convocatòries es podran arribar a crear 80 noves instal·lacions i arribar a les 150 l’any 2030 amb la finalitat de valoritzar les dejeccions ramaderes, generar energia i reduir aproximadament l’emissió de 350.000 tones de CO₂.

Llegir més ….