APERGAS APERGAS BIOGĀS BIOGÀS PROJECTES PROJECTES FASES DE REALITZACIĶ FASES DE REALITZACIÓ NOTÍCIES i DOCUMNETS NOTÍCIES i DOCUMENTS  CONTACTE CONTACTE  INICI WEB APERGAS
biogas
 
apergas EL BIOGÀS
apergas FUNCIONAMENT D'UNA PLANTA
apergas DESCÀRREGA DE DOCUMENTS
el Biogàs
apergasbiogas
És un combustible que sorgeix a partir d'una digestiķ anaerōbia de la biomassa.
Aquest procés també rep el nom de metanitzaciķ i és molt adequat per valoritzar residus biodegradables com ara els residus ramaders i agrícoles, els llots de depuradora, els efluents industrials i els residus sōlids urbans.
També es pot extreure biogās a partir de cultius energčtics com ara el blat de moro, la remolatxa, la civada i d'altres.

La codigestiķ (barreja de diversos productes) es planteja com la millor opciķ per potenciar la producciķ de biogās, al mateix temps que pot solucionar problemes o carčncies d'un residu amb la compensaciķ d'altres.
La digestiķ anaerōbia consisteix en una sčrie de reaccions,en les quals en absčncia d'oxigen els microorganismes transformen els purins en biogās i es forma metā (CH4) i diōxid de carboni (CO2) com a principals components.

El fet de produir biogās permet tres coses molt importants: estalviar energia primāria (procedent de combustibles fōssils), reduir les emissions a l'atmosfera de contaminants orgānics, i obtenir uns ingressos addicionals lligats a l'explotaciķ.



El poder calorífic del metā és elevat (~9.000 kcal/m3), mentre que el del biogās estā entre 4.500 i 6.000 kcal/m3, segons la concentraciķ de metā.

 

     
  1 m3 de BIOGÂS
 
 
El valor calorífic del
biogàs s'acosta als
6 Kwh per m3
 
  biogasbiogas  
 

Composició del Biogàs:
Metà (CH4) > 55-70% vol.
Diòxid de carboni (CO2) > 27-44%
Hidrogen (H2) > 1-10%
Àcid sulfhídric (H2S) > 0-1%
Nitrogen (N2) > 0'5-3%
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 
     
 
 APERGAS: Aprofitaments Energètics Agrícoles, S.L. | Paratge Bosc de Sant Mer s/n . 17468 Sant Esteve de Guialbes | Tel. 972 56 10 61
 www.apergas.cat | apergas@apergas.cat